Čia hanba?

Čo sa to deje, keď rodina čestnej občianky Banskej Bystrice, dvojnásobnej olympijskej víťazky Anastasie Kuzminovej v adventnom čase rieši strechu nad hlavou?

16.12.2015 22:00
debata (33)

Biatlonovú hrdinku po zlato-striebornom triumfe na olympijských tratiach vo Vancouvri 2010 Banskobys­tričania vítali s najvyššími poctami. Vtedajšie vedenie mesta prisľúbilo Kuzminovcom – bývali v dvojizbovom panelákovom byte na sídlisku Sásová – zlepšenie bytovej situácie. Keď sľubu začala rásť brada, podal pomocnú ruku banskobystrický developer Peter Valach. Za veľkej pozornosti médií odovzdal známym manželom v meste pod Urpínom kľúče od nadštandardného päťizbového bytu. Z neho ich teraz chce vypoklonkovať. Argumentuje neplnením dohodnutých podmienok v reklamnej zmluve.

Idylka sa po piatich rokoch mení na drsnú kauzu. Kuzminovci tvrdia, že nič neporušili, Valach zasa dôvodí, že ich dva roky písomne upozorňoval na neplnenie zmluvne dohodnutých povinností. Propagáciu jeho spoločnosti napriek urgenciám nevedeli zdokumentovať. Ba podnikateľ tvrdí, že môže predložiť dôkazy o vyhrážkach Daniela Kuzmina, že ak im byt nepredá, bude problém medializovať, v predvianočnom čase hrať na city. To sa už deje, a tak ho budú riešiť právnici, keď úsilie dohodnúť sa a zdravý rozum ostali v kúte.

A sme doma – teda ako kto. Nasťa Kuzminová preslávila Slovensko ako málokto v športe, takúto nepríjemnosť si nezaslúži. Ale čo je dohodnuté, musí platiť, zlato-nezlato.

Isté je – Kuzminovcom bezdomovectvo nehrozí, prinajhoršom môžu žiť na inej adrese. Hanba je však už na svete, pri dobrej vôli k nej nemuselo dôjsť.

© Autorské práva vyhradené

33 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová