Krok k čistému nebu

Najväčšia búrka prehrmela, na čisté nebo nad slovenským hokejom si verejnosť ešte musí počkať. Vyjasnilo sa na papieri, aj to je krok vpred. Lebo aj napísané slovo robí chlapov.

28.12.2015 22:00
debata (1)

Slovenský šport od konca júna registroval dosiaľ nevídanú udalosť. Približne päťdesiat hráčov, aj najväčšie súčasné hokejové hviezdy, protestovalo proti výsledku volieb prezidenta hokejového zväzu. Dovtedajší šéf Igor Nemeček zdolal Richarda Lintnera, bývalého reprezentanta a majstra sveta, pomerom 58:45.

Keď sa už zdalo, že všetko pôjde po starom a staronový prezident a obmenený výkonný výbor si boli istí, že majú dianie v hokejovom hnutí pod kontrolou, čo aj dávali najavo, nadišla vzbura. Zasiahla najcitlivejšie miesto – skupina známych hráčov na čele s Michalom Handzušom vyhlásila bojkot. Mal trvať dovtedy, kým zväz nepristúpi na nové voľby podľa demokratických pravidiel.

Slovenský hokej i verejnosť nečakaná nepríjemnosť rozčesla na dva súperiace tábory. Zdeno Cíger, nový tréner reprezentácie, musel v nominácii na dve medzinárodné podujatia silno improvizovať. Výbuch sa však nekonal, ba v týchto dňoch prišla povzbudzujúca správa: štrajk je zažehnaný, Nemeček garantuje nové voľby na mimoriadnom kongrese podľa demokratických stanov. Ak sa tak nestane, odstúpi.

Elitní hráči dosiahli, čo chceli. Ak by sa ich kolegovia delegáti dôslednejšie pripravili na júnový kongres, možno by uspeli už tam. Požiadavky, ktoré nastolili, sú legitímne a v prospech slovenského hokeja. Pripravili rámec na to, aby sa mu po budúcoročnom júni dýchalo lepšie. Aj prevzatím svojho dielu zodpovednosti za jeho ďalšie smerovanie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #šport