Nestrašte

Debaty o tom, že sa donedávna rodili autoškoly ako huby po daždi, aj bez profesionálneho a technického zázemia, už hádam máme za sebou.

08.01.2016 09:00
debata (1)

Napokon „pripravenosť“ ich čerstvých absolventov sadnúť si za volant hovorí sama za seba. Stále sa však nájde niekto, kto spochybňuje opatrenia vyplývajúce z už prijatého zákona a straší zdražením vodičských preukazov.

Odborníci tvrdia, že prenájom či nákup zariadení GPS a ich prevádzka serióznymi autoškolami neotrasie. Z tohto hľadiska nie sú ani patričné reči o výraznom zvýšení cien ich služieb. Skôr je za tým akási falošná solidarita s tými, ktorí sa k príprave budúcich vodičov stavajú ležérne. Šetriť na kilometroch a hodinách cvičných jázd je maximálne nezodpovedné, hoci sa klientom paradoxne môže páčiť, že praktické výcviky majú skôr z krku a zaplatia za ne menej. Keď ich už inštruktori hneď na začiatku vedú v takom lajdáckom duchu, ako sa potom asi správajú na cestách?

Kontroluj a preveruj, to platí aj v tomto prípade, najmä ak nie je zaručená dôvera. Svet a osobitne motorizmus kráča dopredu míľovými krokmi, tak prečo by sa výdobytky techniky nemali uplatňovať aj v autoškolách? Vo vybavení ich učební, trenažérov či áut. Aj pri kontrole výcvikov.  Že to niektoré finančne nezvládnu a zaniknú? Tu už zrazu konkurenčný boj nemá platiť? Nech v súťaži autoškôl rozhoduje kvalita, nie špekulácie, ako obchádzať predpisy, nový zákon, ako kšeftovať s poplatkami a navzájom sa klamať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #autoškola #vodičský preukaz