Šanca na háku

Vraj mu treba dať ešte šancu, pôvodne si myslel súd...

19.03.2016 15:00
debata (35)

Na devätnásťročného už toho mal na rováši viac než dosť: výrobu a rozširovanie extrémistických materiálov, podnecovanie k národnej, rasovej a etnickej nenávisti, uverejnenie inzerátu na internete, že za každého zastreleného migranta zaplatí 25 eur.

Až po vyše polročnom (!) vyšetrovaní ho predvolali na súd. Vyviazol s podmienkou. Sotva vyšiel z pojednávacej miestnosti, rehotal sa: „Mám to na háku!“ Svoju šancu si však vyčerpal po troch týždňoch. Opäť skončil na polícii pre podozrenie z trestného činu schvaľovania holokaustu. Teraz ho už ruka zákona neminie. Ale tak to malo byť omnoho skôr.

Jeden teda bude sedieť za mrežami a iní jeho súkmeňovci – v parlamente. Ako ten 22-ročný, ktorý sa zrejme na tých istých sociálnych sieťach vystatuje, že sa podieľal na zásahoch proti Rómom, vychvaľuje Hitlera a popiera vyvražďovanie Židov v nacistických táboroch. Je vôbec spomedzi poslancov za ĽSNS taký, čo nikdy nehajloval?

Ešte ani nestihli zložiť poslanecký sľub a už viacerí veľkí demokrati z pravicových strán tvrdia, že nevidia dôvod, prečo by s fašistami nespolupracovali. Vraj ich aj podporia vo voľbách v Národnej rade. Napríklad na post predsedu výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny, alebo na kontrolu tajných služieb? Veď im predsa musia dať šancu…

Zatiaľ kotlebovci na krajskej úrovni rozhodovali, či a aké divadlo môže hrať, ktorý z novinárov má prístup do verejnej budovy na tlačovku, koho za štátne peniaze z rodiny zamestnať na župnom úrade a koho vyhodiť na ulicu. Keď im v rámci demokracie tej moci pridáme, tak kto ich bude mať na háku?

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Adolf Hitler #ĽSNS #hajlovanie