Perníkoví šoféri

Hoci na Slovensku už niekoľko rokov platia prísnejšie zákony, bohorovnosť, s akou niektorí sadajú za volant, sa zdá bezhraničná. A žiaľ nejde len o alkohol, ale aj o drogy.

19.04.2016 12:00
debata (3)

Chýry o mladých taxikároch, ktorí jazdia pod ich vplyvom, aby vydržali „ťahať“ dlhšie, sa už objavili dávnejšie. Aj keď zatiaľ nebol oficiálne zaznamenaný žiadny prípad s tragický koncom, už len predstava, že zákazník si sadá do auta ku kamikadze, naháňa hrôzu.

Človek pod vplyvom pervitínu nepociťuje únavu, lebo droga mu dodáva energiu. Myslenie a pohyby má zrýchlené. Z toho pramení pocit, že všetko zvládne. O to horší však býva „dojazd“, keď užívateľ perníka býva podráždený, „roztekaný“ a nesmierne ospalý.

Prípad, keď vodičke, rútiacej sa nočnými ulicami Trenčína, po vyšetrení zistili v moči doslova drogový kokteil – metamfetamín, amfetamín, extázu a THC – znie šokujúco.

Lenže minulotýždňová nehoda na Kysuciach, pri ktorej 21-ročný vodič pod vplyvom „perníka“ prešiel do protismeru a spôsobil smrť spolujazdca, ako aj ďalšia nehoda neďaleko Žiliny ukazujú, že drogy na slovenských cestách sú vážny problém. A v prípade, že sa zmiešajú s alkoholom, ide takmer isto o smrteľný kokteil.

Vzhľadom na to by polícia mala tomuto problému začať venovať adekvátnu pozornosť. Prvý krok by mohol byť ten, že každá hliadka by mala tester na drogy.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #šoféri #dopravné nehody