Nepotrestaná vražda

Vecí, ktoré treba na Slovensku zmeniť, je mnoho, ale ak chce štátna moc zabrániť tomu, aby u občanov dochádzalo k masívnej erózii dôvery v štát, jeho inštitúcie a celý demokratický systém, mala by sa konečne zbaviť starých bremien, ktoré nás prikvačili k zemi a neumožňujú nám normálne napredovať.

29.04.2016 22:00
debata (19)

Nevyšetrené odvlečenie Michala Kováča ml., nevyšetrená vražda Róberta Remiáša spolu Mečiarovými amnestiami sú takýmito bremenami. Voľby nám ukázali, že aj zametanie káuz pod koberec má určité hranice. Keď sa prekročia, obráti sa to všetko proti tým, ktorí systém reprezentujú.

Vieme, že Vladimír Mečiar zneužil svoje dočasné prezidentské právomoci na vydanie amnestií. Vieme, že auto Róberta Remiáša nevybuchlo pre technickú poruchu, ale že v ňom explodovala trhavina. Vieme, že existujú indície, že na vražde Róberta Remiáša sa podieľala slovenská tajná služba. Vieme aj to, že v prípade Kováča ml. nešlo o žiadny „samoúnos.“

Ak toto všetko vieme, tak ako je možné, že zo zrušenia Mečiarových amnestií sa stal nekonečný príbeh a vražda Róberta Remiáša nie je ani po dvadsiatich rokov objasnená?

Dokiaľ sa nevyšetria tieto politické zločiny a dokiaľ nebude vynesený verdikt súdu, len ťažko možno očakávať, že sa u ľudí podarí obnoviť vieru v spravodlivosť. Naopak, špirála nedôvery sa ešte viac roztočí.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Kováč ml. #Róbert Remiáš