Kotlebove udičky

Kto chce upútať pozornosť, no pritom nemá čím, je nútený zveličovať. Podnikateľ Kuracina spolu so známymi konšpiračným portálmi a kotlebovcami nám názorne predviedli ako poľahky možno urobiť z komára somára.

01.06.2016 09:00
debata (39)

Ich snaha urobiť zo školského karnevalu nemorálnosť, splnila svoj účel – zamorili tak mediálny priestor, že mnohým ľuďom utkvie v pamäti iba to, že deťom na našich školách sa podsúva "nebezpečná gender ideológia“.

Kotleba a spol. nepochybne vedia, že masky sú súčasťou každého karnevalu a že masky mužov preoblečených za ženy patria nerozlučne k fašiangovým oslavám, ktoré sú na Slovensku úplne bežné.

Azda nám títo kovaní obhajcovia národných tradícií nechcú nahovoriť, že naši predkovia chceli takýmto spôsobom "vymývať hlavy slovenským deťom“ a "traumatizovať svojich synov“? Išlo len o zábavu, tak ako je pri karnevaloch bežné.

Tu však ide o niečo úplne iné – o snahu vytrieskať politický kapitál v podstate z ničoho. Ako ukázala už predchádzajúca "kauza“ hliadky vo vlakoch, musíme jednoducho rátať s tým, že budeme ustavične konfrontovaní s vyfabrikovanými kauzami, ktorých cieľom je zneistiť verejnosť. V tomto sa kotlebovci vyžívajú – nahodiť udičku a čakať, kedy sa nejaká obeť chytí.

A práve tu zohrávajú obrovskú úlohu médiá, ktoré môžu "imunizovať“ ľudí proti takýmto dezinformáciám.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #karneval