Defilé nenávisti

Pravicoví radikáli v Bratislave opäť predvedú svoje defilé nenávisti. Po minuloročných skúsenostiach, keď extrémisti v hlavnom meste prerušili medzinárodné cyklistické preteky a pri Hlavnej stanici napadli arabskú rodinu s deťmi, by sa dalo očakávať, že bratislavská, resp. staromestská samospráva bude pri povoľovaní takmer identického zhromaždenia postupovať oveľa obozretnejšie.

09.06.2016 22:00
debata (9)

Nestalo sa tak. Mantra, že zvolávateľ splnili všetky formálne náležitosti, a tak zhromaždenie nemožno zakázať, dokresľuje smutno-smiešny kolorit právneho formalizmu, ktorý si v našich končinách pestujeme. Vo vzduchu však cítiť problém.

Prečítajte si viac v článku: Bratislava sa má opäť nachystať na radikálov

Nešírili azda holé lebky pred rokom nenávisť a neznášanlivosť? Nedošlo k porušovaniu práv iných pre ich náboženské alebo politické presvedčenie? Samozrejme, zomlelo sa to až po skončení podujatia, takže všetko bolo formálne v poriadku. Ak by sa však niekto v Starom Meste riadil zdravým rozumom, tak už len kvôli týmto dôvodom mohol holohlavým povedať nie.

Nehovoriac o tom, že v ten istý deň sa budú v meste konať korunovačné slávnosti aj cyklistické preteky. Samozrejme, nie na rovnakom mieste ani v rovnakom čase. Takže zasa je všetko formálne v poriadku. No vzhľadom na „veľkosť“ historického centra Bratislavy je riziko konfliktu natoľko veľké, že je priam trestuhodné, ako samospráva hazarduje s bezpečnosťou obyvateľov.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #extrémisti #pochod proti islamizácii