Dôraz na reformy

Čo trápi bežných ľudí? Túto otázku si musí každý politik klásť každý deň, hneď ako vstane. Namiesto toho politici politikárčia, hádžu špinu a hrajú sa na hru - zlodej chytá zlodeja.

20.06.2016 12:00
debata (5)

Lenže túto hru ľudia veľmi dobre poznajú a roky sledujú, ako jej niektorí politici prepadajú. Výsledkom je, že ľudia sú z politiky frustrovaní. Jedným okom sledujú čoraz viac extrémistov a inklinujú k ich lákavej demagógii. To, čo od normálnych politikov ľudia chcú, sú reformy. Nie zmeny naoko, o ktorých sa veľa rozpráva, ale v skutočnosti sú len kozmetické. Ale skutočné zmeny.

Politici však pozornosť sústreďujú v posledných dňoch na mocenský boj namiesto skutočných problémov ľudí. Politici musia pochopiť, že treba robiť nové kroky, a nie len pokračovať v prešľapovaní na jednom mieste a politickom marketingu.

Razantné zmeny treba v zúžení verejnej správy. Malá krajina si nemôže dovoliť toľko byrokracie a úradníkov. Papierov aj úradníkov by mohlo byť aj o polovicu menej. Zmiznúť musí aj mrhanie verejnými financiami na nákupy v zdravotníctve. V školstve treba viac peňazí a väčšiu zásluhovosť pri odmeňovaní učiteľov.

Zrýchliť treba súdy. Zlepšovať treba to, na čo štátu zostal vplyv. Veľké podniky sú už, žiaľ, sprivatizované a s tým už nikto nič nespraví. Politikom treba zakázať podnikať a dôrazne ich konfrontovať s tým, čo by pre ľudí mali robiť a čo spravili vo svojej funkcii.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Politické strany #politici #reformy