Vydarený Pride, trápni politici

Dúhový pochod sa vydaril. Prišlo naň okolo dvetisíc ľudí. Takže ultrakonzervatívci sa nemusia báť celonárodnej pandémie. Kotlebovec Ján Kecskés sa lúčil s necelou dvojstovkou priaznivcov pokrikom Na stráž!.

31.07.2016 22:00
debata (84)

Uvidíme, ako vyšetrovatelia prijmú vysvetlenie, že veď pritom nezdvihol pravú ruku a že to urobil akurát pred Pamätníkom holokaustu.

Približne rovnaký počet zaznamenali aj medzi účastníkmi Chromíkovho vyjadrovania radosti z detí práve v deň Pridu. Inak, na tú oznamovanú ľudskú reťaz od parlamentu na Hlavné námestie by potrebovali dvadsaťkrát toľko ľudí.

Polícia prácu urobila poctivo. Takže by sme mohli byť všetci spokojní. Pravda, niekto predsa len pocítil potrebu pekný letný víkend čímsi zasmradiť. Pripomenutím, že pred piatimi týždňami počas obdobnej akcie v Budapešti solidárne visela dúhová zástava na veľvyslanectve SR.

Mimochodom, túto sobotu viala na americkej ambasáde v Bratislave, hoci USA ešte na to tiež nemajú zjednotený názor. Na Slovensku sa teraz s tým poponáhľal Andrej Danko, predseda SNS, ktorá sa rada vydáva za hlavnú strážkyňu konzervativizmu pod Tatrami.

Dobre, ale k akým tradíciám sa hlási tunajšia sociálna demokracia? Smer sa v tom najnovšie vezie s národniarmi a prekvapujúco i s Bélom Bugárom. Nedávno to bolo KDH, hoci Ján Figeľ ani po dohodnutej zmene ústavy nevedel prísť Robertovi Ficovi na meno.

Premiér pred rokom premrhal šancu zaradiť Slovensko medzi väčšinu krajín EÚ, kde uznávajú aspoň registrované partnerstvo. Dnes Danko navyše žiada hlavu veľvyslanca v Budapešti. Čo je naozaj úplne úbohé.

© Autorské práva vyhradené

84 debata chyba
Viac na túto tému: #ĽSNS #Aliancia za rodinu #Dúhový PRIDE Bratislava