Rekordéri

Strana Sieť si má na svojom mimoriadnom sneme voliť predsedu. Na tom by azda nebolo nič až také nevýslovne zaujímavé, len keby nešlo o... o stranu Sieť.

12.08.2016 22:00
debata (5)

Radoslav Procházka nezostáva nič dlžný svojej povesti politika natoľko záhadného, že ručiť za seba z večera do rána nemôže ani len on sám. Po týždňoch, v ktorých na verejnosť presakovali správy o tom, ako vraj predseda členstvu neoficiálne vykladá, že ďalej už stranu viesť nechce, tesne pred snemom zaradil nový manéver. Ako oznámila hovorkyňa strany: „Radoslav Procházka sa zatiaľ ku kandidatúre nevyjadruje a svoje rozhodnutie oznámi až na sneme.“

Nuž dúfajme, že svoje rozhodnutie stihne snemujúcim oznámiť aspoň pred začiatkom hlasovania o novom predsedovi. Pretože pri Procházkovi nemusí byť zaručené ani len to.

Je povznášajúce počúvať nádejných budúcich predsedov Siete, ako plánujú zlepšiť komunikáciu s regionálnymi štruktúrami pri presadzovaní programových stratégií a podobne. To by sme však nesmeli vedieť, že reč je o strane, ktorá vo voľbách ledva preliezla do Národnej rady a momentálne má asi toľko percent ako rôzne projekty založené na popularite bizarných príspevkov svojich lídrov na Youtube. O strane, ktorá má v parlamente jednu pätčlennú a jednu dvojčlennú frakciu a ktorá očividne nedokáže manažovať ani komunikáciu medzi vedľa seba sediacimi poslancami.

Sieť sa počas svojej vlastnej vlády (!) chystá vypariť tak, že z nej nebude napokon ani čo brať, ani čo posielať mimo parlamentu. Také subjekty tu už boli. Žiaden to však nezvládol za taký krátky čas.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Sieť