Nezrovnalosti

Kultúra a čistota ako vo Viedni, poriadok vo financiách ako v Zürichu, doprava ako v Berlíne. Toto všetko pred dvoma rokmi sľuboval hlavnému mestu Slovenska víťazný kandidát na primátora Ivo Nesrovnal.

18.08.2016 22:00
debata (12)

Nič z toho sa mu dosiaľ nepodarilo splniť a sám najlepšie vie, že s jeho mančaftom je to nereálne. No predsa len s jedným novým sloganom žne úspech, hoci ho nevymyslel on, ale doba: Nezrovnalosti ako v Bratislave!

Po blamáži s lístkami na integrovanú dopravu pre dôchodcov, dobrovoľných darcov krvi a odbojárov prepukol ďalší škandál. V tomto prípade však môže mať oveľa vážnejšie dôsledky, lebo spochybňuje jeden z pylónov demokracie – petičné právo. Takmer tretina Bratislavčanov sa podpísala pod dokument vyžadujúci reguláciu bujnejúceho hazardu. Po prevzatí osemtisíc hárkov mestskými úradníkmi vyše tritisíc záhadne zmizlo. Celá petičná akcia tým môže byť vyhlásená za neplatnú.

Majitelia herných automatov môžu otvárať šampanské. Otázka znie, kto si s nimi štrngá v prítmí nočných klubov. Majú ochrancov svojich záujmov a ziskov priamo na magistráte? A ako vysoko? Alebo došlo k dajakému technickému nedopatreniu (za Nesrovnala nie prvý raz)? To, aby sa niekoľko škatúľ zo sejfu len tak vyparilo, si vyžaduje riadnu dávku fantázie. Úloha ako stvorená priamo pre novodobého Sherlocka Holmesa. Ale aj pre slovenskú prokuratúru.

Viacerí mestskí poslanci a starostovia jednotlivých častí Bratislavy, ktorí sa vlani s odhodlaním zapojili do petičnej akcie, žiadajú primátora, aby „riešil personálne obsadenie zodpovedných pozícií“. Ak bude Nesrovnal na otázky, kde vlastne boli hárky uložené a ako sa s nimi manipulovalo, iba čosi mrmlať, tak potom tú osobnú zodpovednosť by mal vyvodiť najmä voči sebe.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal #petícia proti hazardu