Hazard v meste

Ako v tom vtipe z Leninových čias. Vodca revolúcie tvrdil Nadežde Krupskej, že pôjde za milenkou, tú zase presviedčal, že večer strávi s manželkou. A poďho do knižnice!

25.08.2016 22:00
debata (4)

Nik netuší, v ktorej knižnici trávi svoj drahocenný čas terajší bratislavský primátor. Vo štvrtok ho však čakali na oficiálnom kladení vencov k pamätníku SNP a neprišiel.

Vraj je na mestskom zastupiteľstve, rokovanie sám zvolal v súvislosti so záhadným zmiznutím hárkov k petícii za obmedzenie hazardu v hlavnom meste. Do Primaciálneho paláca sa však Ivo Nesrovnal nedostavil.

Podľa jeho námestníka mal iný pracovný program… Iní zamestnanci magistrátu tvrdia, že sa ich šéf vrátil na dovolenku.

Uplynulo už vyše týždňa od vypuknutia škandálu, keď sa primátor pred televíznymi kamerami zmohol viac-menej iba na opakovanie slova: Mafia! Mafia! Ale až na dve podania na Generálnej prokuratúre sa s riešením tejto kauzy nepohlo.

Nesrovnal sa neunúval ani zvolať petičný výbor, ktorého je predsedom. Dobre vedel, prečo sa včera na zasadnutí mestského parlamentu neukázal. Poslanci sa ho chystali riadne pogrilovať. Veď doteraz nedostali odpoveď ani na to, ako sa dva mesiace s petičnými hárkami manipulovalo. Žeby mafia?

Napokon mestskí poslanci prijali uznesenie, ktorým primátora požiadali, aby požiadal premiéra o novelu zákona o hazarde, aby v rámci petície nebolo potrebné doložiť podpisy 30 percent dospelého obyvateľstva.

A čo keby predseda vlády rovno vybavil legislatívnu výnimku, že sa v Bratislave môže z akejkoľvek podpisovej akcie stratiť tretina hárkov. Nesrovnal si bude môcť dovolenkovať, koľko chce, brajgel na magistráte bude beztrestne pokračovať a mafia? Mafia bude hľadať nové cestičky, ako zákony obchádzať.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ivo Nesrovnal #petícia proti hazardu