Policajná brutalita

Škoda, že sa už nevytvoril osobitný úrad, o ktorom sa veľa hovorí a ktorý by mal vyšetrovať zlyhania polície, prípadne aj ostatných zložiek ozbrojených síl.

04.09.2016 22:00
debata (28)

Ležal by mu na stole ďalší čerstvý prípad policajnej brutality. Incident v nemocnici, kde dvaja strážcovia verejného poriadku absolútne nezvládli svoju prácu a dobili muža, je neuveriteľný.

Na začiatku tohto neakceptovateľného skutku zo strany policajtov stálo obyčajné podozrenie z toho, že muž pod jedným bratislavským mostom nerešpektoval dopravnú značku. Ktosi sa však zle vyspal a vodič mal tú smolu, že sa chcel vzoprieť nezmyselnému šikanovaniu. Podľa policajtov zrejme vystupoval sebavedomejšie, a najmä kritickejšie na ich adresu, ako to oni od nás občanov, ktorým majú pomáhať a chrániť ich, očakávajú.

Všetci občania majú právo na slušné správanie sa štátnych inštitúcií vrátane polície. Nehovoriac o tom, keď sa k stupňujúcej agresivite príslušníci Policajného zboru uchyľujú vtedy, keď sa sami dopúšťajú nielen nepatričného správania, ale aj porušovania zákona.

Ak tento prípad bude zase vyšetrovať iba doterajšia policajná inšpekcia, teda svoji budú kontrolovať svojich, ako si máme byť istí spravodlivým záverom, ktorý povedie k potrestaniu policajtov za ich zlyhanie? Na Slovensku sa v posledných rokoch zahladilo priveľa obdobných káuz spojených so zneužitím právomoci verejného činiteľa a jedno je isté, že takto to už ďalej ísť nemôže.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #napadnutie #policajná inšpekcia