Indisponovaný

Na prvý pohľad to vyzerá, akoby prokuratúra chcela šikanovať skromného penzistu, ktorý býva v prenajatom byte, vlastní len motorku, dlhodobo sa lieči na hypertenziu a nebyť životných úspor rodičov, tak by živoril iba z „biedneho“ dôchodku.

10.11.2016 22:00
debata (2)

Okresný súd v Žiline mu vo štvrtok naparil za autonehodu pokutu 6 000 eur a podmienečne šesťročný zákaz šoférovania. Ale prokurátor sa odvolal…

Náš chudák výrok súdu prijal „statočne“, neodvolal sa. Akurát sa rozradostnený čudoval, že sa okolo neho krúti toľko novinárov, akoby vyhral americké voľby. Ján Slota. Akoby opäť prežíval desať minút mediálnej slávy. No už bez pocitu neobmedzenej moci v meste, v ktorom kedysi jeho slovo znamenalo zákon, a bez svojej povestnej arogancie. Tú uňho vraj badať len vtedy, keď si vysoký krvný tlak lieči neprimeranými dávkami alkoholu. Už pred troma rokmi sa pretekal s policajtmi v aute po Čadci. Opitý, čo mu vynieslo tritisícovú pokutu a na rok prišiel o vodičský preukaz.

Aj začiatkom tohto roku niekdajší predseda SNS odmietol dychovú skúšku. Napokon získal „azyl“ v nemocnici, kde mu podávali pomoc pri „zdravotnej indispozícii“, a tak nebol vyšetrovateľom dva dni k dispozícii. Ktovie, či by sa k bežnému občanovi stavali tak zhovievavo ako k bývalému primátorovi. V nemocnici aj na súde. Ešteže prokuratúra nie je s takým prístupom vyrovnaná, a tak kauza postúpi vyššie. Slota sa teraz tváril kajúcne, ku skutku sa priznal. Aj keď za všetko vraj môže ten nešťastný krvný tlak… Niektorým expolitikom, nielen Slotovi, však ten tlak treba občas zvýšiť. Najmä tým, čo si myslia, že hoci už prišli o funkcie, beztrestnosť majú zabezpečenú na veky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Slota