Zatiaľ v opozícii

Za posledné štvrťstoročie zväčša trpiaci divák televíznych záznamov rokovania slovenského parlamentu zažil veru všeličo.

19.12.2016 15:00
debata (8)

Ale to, čo sa mu ponúka v posledných mesiacoch, naozaj nemá obdobu. V predchádzajúcom volebnom období ľudí šokovali extempore cirkusového dua Igora Matoviča a Alojza Hlinu. Kým toho druhého marcové voľby odviali mimo Národnej rady a na čelo konzervatívneho KDH (?), ten prvý akoby sa rozmnožoval jednoduchým delením. A to nielen medzi členmi vlastnej strany.

Ak to takto pôjde ďalej, tak sa politická scéna ocitne na veľmi plochej dráhe, všetci odtiaľ popadajú. No čo bude so Slovenskom? Pritom dosiaľ títo krikľúni a krikľúnky pôsobia ako opoziční predstavitelia. Ako to bude vyzerať, keď budú zostavovať vládnu koalíciu a prijímať zahraničné delegácie?

Predstava ostrieľaného politika Bélu Bugára o tom, ako sa bude politika na Slovensku a s ňou aj tí, čo v nej pôsobia, postupne kultivovať, bola mimoriadne naivná. Žiaľ, platí to zrejme aj o ľuďoch, ktorí rozhodujú o tom, kto za nich rozhoduje v parlamente.

Hádam to raz prieskumy verejnej mienky potvrdia, ale časť tých, ktorým boli voľby ľahostajné, v súčasnosti priťahujú práve takíto „týpkovia“, ako je Matovič, jeho strana mocnie, kým tradiční sympatizanti klasických strán sú svojimi zástupcami znechutení… A kruh sa uzavrel.

Poslanci napriek prezidentovmu vetu (o akú politickú kultúru ide Andrejovi Kiskovi?) definitívne prijali novelu Rokovacieho programu NR SR. Matovičovci sa teraz zaprisahali, že ho nebudú dodržiavať. Krásny vzor pre voličov. Nech skúsia naozaj obyčajní ľudia nedodržiavať zákony.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #NR SR #Igor Matovič