Fašistické bludy

Kotlebov súkmeňovec Marián Magát sa dopracoval na vyšší vývojový typ slovenského fašistu. Jeho už nevzrušuje letmý pohľad na fotografiu hajlujúceho prezidenta a vodcu národa Jozefa Tisu. Dnešný líder militantnej skupiny Vzdor Kusuce si našiel ambicióznejší vzor – samotného najväčšieho vojnového zločinca všetkých čias Adolfa Hitlera.

03.01.2017 22:00
debata (103)

Po dlhšom čase mlčania vyšetrovateľov o tomto kandidátovi na poslanca Kotlebovej ĽS NS sa verejnosť dozvedá, že čelí žalobe za nedovolené ozbrojovanie. Súčasne ho obvinili aj z popierania a schvaľovania holokaustu. Polícia sa zaoberá jeho výrokmi. Napríklad o autorovi knihy Mein Kampf, ktorá sa stala námetom na vyvraždenie miliónov nevinných ľudí, sa Magát vyslovil, že Hitler nebol iba ríšskym kancelárom, ale aj „mierotvorcom, skvelým ekonómom, rečníkom a človekom so srdcom na správnom mieste“.

Pokiaľ ide o trestný čin schvaľovania holokaustu, známe sú Magátove tvrdenia na sociálnych sieťach, podľa ktorých síce nepopiera existenciu koncentračných táborov, ani to, že tam ľudia umierali, ale určite nešlo až o šesť miliónov. Možno „len“ o päť a pol milióna? Či iba o tri milióny? V každom prípade okolo 70-tisíc slovenských Židov sa z táborov smrti už nikdy nevrátilo.

Keď Magát pred pol druha rokom otvoril ústa na xenofóbnom mítingu v centre Prahy, tamojší policajti dlho nerozmýšľali. Ihneď ho zadržali, na základe antisemitského prejavu obvinili z podnecovania nenávisti voči skupine osôb a vyhostili z Českej republiky. To len tí naši sa s takýmito persónami dosiaľ hrali ako v rukavičkách. Odvtedy sa však aj na Slovensku prijali zákony, ktoré pri vôli konať zmenia doterajšiu neospravedlniteľnú toleranciu.

© Autorské práva vyhradené

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Tiso #Marián Magát