Zlý príklad

Prípad futbalistu Vladimíra Weissa ml. je zatiaľ absurdný. Futbalového reprezentanta Slovenska zadržala polícia a bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

07.04.2017 22:00
debata (2)

Futbalista bol v aute s viacerými ďalšími ľuďmi a vozidlo polícia zastavila s tým, že podľa policajtov Weiss šoféroval. Absolvovať dychovú skúšku na alkohol odmietol, a v takýchto prípadoch býva konanie voči vodičovi jasné. Lenže Weiss tvrdil, že nešoféroval, a bratislavská prokuratúra trestné stíhanie napokon zastavila.

Absurdnosť vyvrcholila tým, že teraz sa objavilo video, podľa ktorého pred zásahom polície má byť Weiss predsa len za volantom a na kolenách mu má sedieť ešte niekto ďalší. Ak by to tak naozaj bolo, Weiss musí byť potrestaný tak, ako by boli iní vodiči v takomto prípade.

V každom prípade musia byť okolnosti rýchlo ešte raz prešetrené, lebo vôbec nejde len o Weissa. V hre je dôvera v orgány činné v trestnom konaní, políciu, prokuratúru. Podozrenia sú zároveň natoľko vážne, že Weiss by do definitívnej bodky za prípadom reprezentovať nemal. Inak môže celý prípad poriadne znechutiť aj fanúšikov futbalu.

Weissovi chýba mimo trávnika zmysel pre férovosť, rovnosť. Niečo, čo by u športovca malo byť samozrejmosťou. Už len to, ako na záberoch polície reprezentant arogantne vystupoval vo vzťahu k policajtom… Nikdy nie je neskoro sa ku všetkému postaviť chlapsky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml.