Priznanie

Daniel Lipšic zrazil minulý rok chodca. V januári sa začalo vyšetrovanie a všetko nasvedčovalo tomu, že exposlanec uzavrie dohodu o vine a treste, čo je veľmi častý postup (takýmto spôsobom sa u nás rieši viac ako tretina prípadov, v ktorých bol niekto odsúdený za usmrtenie).

08.06.2017 22:00
debata (16)

Lipšic sa však nepriznal, čo je podmienka na uzavretie dohody, a tak Generálna prokuratúra dohodu zastavila. To všetko sú fakty, po ktorých však nasledovali rôzne špekulácie.

Bez ohľadu na to, že prípad nie je uzavretý a v konečnom dôsledku sa ešte môže skončiť dohodou, sa hneď objavili obvinenia, že Generálna prokuratúra vraj celý prípad spolitizovala a že Lipšic predsa svoj čin oľutoval, vzdal sa okamžite poslaneckého mandátu, s rodinou sa dohodol na odškodnení a po prijatí uznesenia o svojom obvinení nepodal proti návrhu žiadnu pripomienku, a tak svojím postojom vinu vlastne priznal.

Áno, po nehode urobil Lipšic gesto, keď vyhlásil, že cíti zodpovednosť, no pokiaľ pred prokurátorom jasne nepovie: „Som vinný“, tak mimosúdna dohoda bude stále v nedohľadne.

Tí čo sa verejnosti snažia podsúvať názor, že tu ide o šikanovanie bývalého politika, by mali byť preto vo svojich uzáveroch opatrnejší. Tu nejde o žiadne šikanovanie, ale o dodržiavani­e práva.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic