Nezmyselná smrť

Cez víkend vyhasol mladý život. Úplne zbytočne, úplne nezmyselne. Zomrel nevinný človek, ktorý sa „previnil“ iba tým, že si sadol do auta, ktoré šoféroval nezodpovedný mladík bez vodičáku.

19.06.2017 20:00
debata (50)

Poviete si: mladícka nerozvážnosť. Ten 17-ročný chalan mal však obrovskú smolu, lebo ich prenasledovali premotivovaní policajti. A guľka namiesto pneumatiky zasiahla jeho.

Na mieste je preto otázka: Prečo sú policajti často dôrazní tam, kde to netreba a benevolentní tam, kde by to od nich človek očakával? Prečo nemali problém zmlátiť ženu v aute, dokopať inú bezbrannú ženu do hlavy alebo strieľať na diaľnici po nič netušiacich študentoch, no vyčíňanie extrémistov a rôznych „fanúšikov“ v okolí štadiónov obchádzajú často bez povšimnutia?

Pokiaľ ide o spomínaný zákrok policajtov proti mladým ľuďom na D2, tak ten bol podľa prokuratúry „legitímny a zákonný“, no tým, že minister vnútra študentov štedro odškodnil, vlastne vinu priznal.

Aj teraz sme od kompetentných počuli, že zásah bol v súlade zo zákonom. So zákonom možno, no so zdravým rozumom iba ťažko, lebo ak dopravní policajti poznali auto i vodiča, ktorý bol známa „firma“, tak si naňho mohli počkať v mieste bydliska. Nešlo predsa o žiadneho vraha či drogového dílera, ale o obyčajného dedinského frajera, ktorý porušoval dopravné predpisy a nevedel sa spratať do kože.

Presne z tohto dôvodu sú napríklad britskí policajti „vyzbrojení“ iba obuškami – aby nenarobili viac škody ako osohu. Viac zbraní neznamená viac bezpečnosti. Hoci bol u nás jeden politik, ktorý chcel vyzbrojovať policajtov samopalmi, jeho nápad neprešiel. Našťastie.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba Hronský Beňadik