Predvolebné fókusy

Ktovie kde bol Marian Kotleba, keď v prvej triede preberali základy matematiky.

24.07.2017 20:00
debata (14)

Jeho počtovanie v sídle na Námestí SNP v meste pod Urpínom je priam neuveriteľné. Župný úrad za facku predal jeho bratovi auto, funkcionárovi ĽS NS zase prenajal za smiešny peniaz byt vo Zvolene…

Najnovšie sa pán župan rozhodol prehodnotiť v budúcom krajskom parlamente pomer mandátov za jednotlivé okresy. Do jednoduchej rovnice musel však dosadiť mnoho záhadných neznámych, lebo mu vyšlo, že napríklad Banskobystrický okres, ktorý má vyše 110-tisíc duší, bude reprezentovať namiesto súčasných osem iba päť poslancov, pričom Banskoštiavnický so 16-tisíc obyvateľmi dvaja, a nie jeden ako doteraz.

Kotleba ešte nepriznal, či sa opäť bude uchádzať o županský stolec, ale už vyťahuje ako predvolebný trik politiku cukru a biča. Chce naordinovať viac poslancov menším okresom, kde sa teší širšej podpore (napríklad v Krupine ako meste ĽS NS vo voľbách do Národnej rady získala relatívne najviac hlasov), na úkor väčších miest, kde sa dosiaľ akosi nenadchýnajú čarom jeho osobnosti.

Tento návrh protirečí volebnému zákonu, podľa ktorého sa poslanci majú voliť pomerne k počtu obyvateľov regiónu. Zastupiteľstvo, v ktorom nemá Kotleba ani jedného člena, mu sotva sadne na lep. To ani nie je jeho cieľom. Pred blížiacimi sa voľbami chce vystupovať ako ochranca slabších, ktorému záleží na šetrení peňazí kraja. V doterajších aktivitách sa mu v tomto pramálo darilo. Ale čo by dal teraz za to, aby mohol so svojimi 25 rodinnými a straníckymi príslušníkmi naďalej bašovať v Banskej Bystrici. Ak mu to voliči dovolia.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #Marian Kotleba #ĽS NS