Vo vlastnej šťave

Kriminalisti vedia, aké užitočné môže byť nevypočuť podozrivého hneď po zadržaní, ale nechať ho najprv podusiť sa vo vlastnej šťave. Dopriať mu čas na úvahy o tom, čo všetko na neho asi majú a akú taktiku voči nemu asi zvolia. Je to nerovný boj. Nervozita rastie len na jednej strane – tej jeho.

11.08.2017 22:00
debata (3)

Koaličná kríza nie je detektívka, základné nastavenie však sedí. Aj keby boli horúčka Roberta Fica a platničky Bélu Bugára skutočnými prekážkami toho, aby sa s Andrejom Dankom stretli podľa dohody v piatok, predlžovanie súčasného stavu hrá v ich prospech a v neprospech šéfa SNS.

Ak existuje nejaké súvislé vysvetlenie toho, prečo Danko spustil krízu, toto vysvetlenie evidentne nie je známe celej SNS, ani len jej vedeniu. Vidno to na tom, ako si každý z nich vymýšľa vlastné interpretácie a spriada vlastné konšpiračné teórie. Myslieť si, že Fico s Bugárom po tom všetkom dovolia Dankovi prísť a tváriť sa, že riešením je debata o trinástych platoch – bolo očividne naivné.

Po vyhlásení, že koalícia si je stále vedomá, že nemá alternatívu, sa hrá o minimalizáciu politických strát. Ak na začiatku existovala cesta von pre každého účastníka bez straty tváre, s každým ďalším dňom bizarných vyhlásení vychádzajúcich z tábora SNS sa takáto cesta pre Danka zužuje.

Odložením stretnutia mu koaliční partneri dali najavo, že ak bude chcieť, aby mu pomohli neprehrať aj posledné politické gate, bude musieť najprv niečo urobiť so svojimi ľuďmi a sám so sebou. Či bude popritom musieť niečo urobiť aj so svojimi podnikateľskými našepkávačmi z pozadia, je jeho vec.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #koaličná kríza