Danko zavádza

Sú politici, ktorí majú víziu, ako zlepšiť svet, a snažia sa ju svojou prácou naplniť.

30.08.2017 14:00
debata (28)

Postupne krok za krokom búrajú bariéry a vďaka nim je spoločnosť tolerantnejšia a lepšia. A potom sú politici, ktorí v snahe udržať sa pri moci všetko iba negujú, lebo nemajú vlastnú agendu, respektíve zmena by narušila doterajší status quo (čo im nevyhovuje).

Existujú však veci, ktoré sú z morálneho hľadiska absolútne neobhájiteľné, a medzi ne patrí násilie páchané na ženách. V danom prípade je preto snaha „konzervovať“ doterajší stav prejavom neskutočného spiatočníctva.

Keď Andrej Danko hovorí, že nepodporí Istanbulský dohovor, lebo „obsahuje veľmi veľa nástrah vo vzťahu k registrovaným partnerstvám“, zjavne vôbec nevie, o čom hovorí. Pritom by si stačilo prečítať oficiálny názov tohto dokumentu: Dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu.

Šéf národniarov však veľmi dobre vie, čo platí na niektorých voličov. Preto ich „straší“ registrovanými partnerstvami a adopciami detí homosexuálnymi pármi. Jeho strane klesajú preferencie, a preto chce získať pár bodov. Vôbec mu pritom neprekáža, že v súvislosti s Istanbulským dohovorom zavádza.

Tam, kde politici robia to, čo sa vyčíta tzv. alternatívnym médiám, je potom zmysluplná diskusia veľmi ťažká.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Politika #Andrej Danko