Stranícke tričká dole

Jeden z najvážnejších ašpirantov na banskobystrického župana Ján Lunter vyzval svojich demokratických protikandidátov, aby sa pripojili k organizovaniu prieskumu verejnej mienky od dôveryhodnej agentúry a na základe preferencií občanov rozumne zvážili ďalší postup v kampani pred novembrovými regionálnymi voľbami.

06.09.2017 22:00
debata

To je skutočne jediná možná cesta, ako docieliť, aby na čele samosprávneho kraja nezostal Marian Kotleba.

Podnikateľa Luntera nedávno podporili aj Smer, Most-Híd a ďalšie menšie strany. Pritom sa tento nezávislý kandidát ešte v polovici augusta odmietal podpísať pod memorandum navrhované generálnym riaditeľom Múzea SNP Stanislavom Mičevom.

Podľa neho mal po dvoch od seba nezávislých prieskumoch nastať spoločný ťah všetkých protifašisticky zmýšľajúcich uchádzačov o župné kreslo v prospech toho, kto bude mať z nich najvyššiu šancu na zvolenie. Lunter teda de facto postupuje podľa tohto dokumentu, hoci sa k nemu oficiálne nezaviazal.

Najbližšie dni v meste pod Urpínom ukážu, kto za koho a za čo kope. Či za nové vedenie tohto regiónu a návrat k normálnym, demokratickým formám práce, alebo sa bude podieľať na prehlbovaní jeho izolácie a posilňovaní fašistických elementov na Slovensku.

Stranícke či „nezávislé“ tričká – okrem tých zelených – by mali ísť dole, všetci zodpovední politici by mali odložiť osobné či úzkopartajné ambície a nájsť cestu k spolupráci. Samozrejme, nejde iba o Banskobystrický samosprávny kraj, ale aj o iné, kde hrozí, že v jednokolových voľbách môže iba vďaka niekoľkým desiatkam hlasov navyše zvíťaziť exponent extrémnej pravice. Napríklad v Nitre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba #Banskobystrický samosprávny kraj #BBSK #Stanislav Mičev #voľby do VÚC #Ján Lunter