Nebeské dary bohom

Nešlo o dozvuky Medzinárodných leteckých dní ani celoštátnych osláv SNP, veď Vojka nad Dunajom je od sliačskeho letiska i Banskej Bystrice poriadne vzdialená.

25.09.2017 22:00
debata (2)

A predsa sa konal nad touto dedinkou prelet helikoptéry s päťnásobným krúžením, pričom z nej zhadzovali na dobrú stovku rozradostených svadobčanov cukríky s farebnými stužkami. Pritom malo ísť, ako to už mesiace dopredu avizovala nevesta, o skromnú oslavu, od hostí sa vyžadovalo, aby nenosili dary. Tie sa napokon zniesli priamo z neba…

Na tom by nebolo nič zlé, keby nešlo o policajný vrtuľník a keby mladoženíchom nebol prezident Hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra SR. Akcia zapáchajúca novodobým papalášstvom. Na svojrázny darček údajne prispeli zamestnanci tohto rezortu 700 eurami, pritom jedna hodina letu stojí omnoho viac.

Mimochodom, na Slovensku je zakázané zhadzovanie predmetov z vrtuľníkov s dôvetkom, že Dopravný úrad môže udeliť mimoriadnu výnimku. Či naozaj došlo k takémuto rozhodnutiu, nevedno, no nedá sa vylúčiť, že sa pod nátlakom médií dodatočne vybaví. Výnimka pre generála, vysokého funkcionára iba preto, lebo pri jeho ženbe chcel ktosi tromfnúť ostatné „celebrity“.

Prečo sa na výsostne súkromné účely nenajíma letecká služba privátnej firmy, ale omnoho drahší štátny vrtuľník, to sa zatiaľ nevyjasnilo. Žeby piloti ministerskej letky opäť mali problémy s dosahovaním povinného počtu letových hodín?

Nedávno sa o tejto téme popísalo a pohovorilo neúrekom, v súvislosti s víkendovými letmi na linke Bratislava – Poprad. Pravda, stál za tým celkom iný prezident. Vtedy sa to skončilo bez prijateľného vysvetlenia. A dnes? Na Slovensku stále platí, že čo nie je dovolené volovi, je dovolené bohovi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #helikoptéra