Konšpirátor v úrade

Andrej Danko svojho času (oprávnene) kritizoval strany, ktoré tvorí len pár členov, lebo je nanajvýš otázne, ako v nich fungujú demokratické mechanizmy.

04.10.2017 20:00
debata (19)

Zabudol však dodať, že rovnako dôležité (ak nie ešte dôležitejšie) je aj ich odborné zázemie. Možno preto, že po tejto stránke sa národniari nemajú príliš čím pochváliť. Je priam do očí bijúce, že SNS, ktorá nominovala do vlády troch ministrov, no ani jeden z nich nie je jej členom, trpí na „personálne suchoty“.

Hoci v prípade novej ministerky školstva mala SNS šťastnú ruku, už menej šťastne sa javí „jej“ personálne rozhodnutie týkajúce sa šéfa služobného úradu. Je síce pravidlom, že tento post obsadzuje strana, ktorej ministerstvo „patrí“, no nominovať naň človeka, ktorý odporúča ľuďom čítať alternatívne médiá, vyhlasuje, že ilumináti chcú prostredníctvom islamu zničiť západnú civilizáciu a šíri podobné nezmysly, je výsmechom samotného poslania tejto inštitúcie.

Veď kto iný, ak nie rezort školstva, by mal prispieť k podpore kritického myslenia? K tomu, aby najmladšia generácia dokázala rozoznať pravdu od nebezpečných bludov, ktoré sa na nás valia z rôznych zákutí internetu.

Keď človeka, ktorý šíri dezinformácie, urobíme vysokopostaveným úradníkom na ministerstve školstva, legitimizujeme tým vlastne takýto pomýlený pohľad na svet. Takýto človek nepatrí na Stromovú ulicu, kde sídli ministerstvo, ale na úplne inú adresu…

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Andrej Danko #Lukáš Machala