Detvania si vyberajú

Čo prinesie viac pre zlepšenie životnej situácie Detvanov?

18.10.2017 08:00
debata

Ak miestni športoví fanúšikovia čakajú pol hodiny na pravicového extrémistu, aby v rámci kampane pred župnými voľbami otvoril zápas najvyššej hokejovej súťaže, alebo keď štátne orgány po niekoľkomesačných rokovaniach vybavia investíciu, ktorá do doliny pod Poľanou s vyše 8% nezamestnanosťou prinesie viac ako päťsto pracovných miest? A to nie hocijakých. Belgická spoločnosť na produkciu komponentov pre automobilový priemysel sľubuje aj na tunajšie pomery veľmi slušné platy. Výrobný program by mala spustiť do dvoch rokov.

Na prvý pohľad ide o dve celkom odlišné veci, ale sú to práve kotlebovci, ktorí spochybňujú akýkoľvek zmysluplný projekt, ktorý sa ponúka z Bruselu a z členských krajín EÚ. Absenciu v podstate neexistujúcej hospodárskej politiky doterajšieho banskobystrického „národného“ župana látajú populistickými vyhláseniami a finančnými darmi pár rodinám a športovým klubom v sumách just propagujúcich nadnárodné symboly zvráteného nacizmu.

Jedným z ťažiskových „argumentov“ ĽS NS je nemilosrdná kritika výstavby diaľnic. Čuduj sa svete, práve vybudovanie strategickej rýchlostnej cesty R2 do Kriváňa a jej plánované pokračovanie smerom na Lučenec a Rimavskú Sobotu otvára dvere zahraničným investorom do južnej polovice stredného Slovenska. Podobne ako zatiaľ nekompletná D1 do Prešova a ďalej na východ republiky. Akože slávnostné buly Mariana Kotlebu predminulú nedeľu Detvanom vôbec nepomohli, Košičania ich nabili. Dnes bude mestské zastupiteľstvo rokovať o možnosti prílevu nového kapitálu do priemyselného parku. Hádam im pri rozhodovaní nehrozí absolútny debakel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Detva #ĽSNS