Z podozrení istota

Keď sa jedno závažné podozrenie ukladá za druhým, tak sa z dlhého radu pochybností postupne stáva istota. Tam smeruje aj pokračujúci škandál s pozemkami vo Veľkom Slavkove, kde sa sľubne rozbieha výstavba rodinných domov. V Poprade sa totiž začalo trestné stíhanie vo veci pre trestný čin podvodu...

06.12.2017 09:00
debata (11)

Znamená to stop pokusom zamiesť kauzu pod koberec? Dokonca políciou, ktorá akože naivne uverila, že vyše hektárová parcela z odhadovanej trhovej ceny milión eur má podľa „odborného znalca“ cenu iba 119,84 eura? A preto celý prípad pre údajne malú stratu poškodeného pôvodne založila do priečinka s názvom Priestupky. Čo a koho chcela kryť pred spravodlivosťou? Podtatranských mafiánov, hlavu štátu, svoju neschopnosť či presnejšie neochotu riešiť sťažnosť podvedeného tak, ako jej káže zákon? Najskôr všetko dokopy.

Keby sa pred dvoma mesiacmi záležitosť nedostala pred verejnosť na pretras, tak by sme v Popradskom okrese namiesto odhaľovania podozrivých machinácií s cudzím majetkom mali dosiaľ samých vzorných podnikateľov s pozemkami, príkladné vyšetrovacie orgány a nad Tatrami a celým Slovenskom by za štátne peniaze naďalej poletoval nepoškvrnený biely anjel.

Anjel, ktorý sa pomocou kancelárskeho a mediálneho orchestra vychvaľuje nielen svojou prvoplánovou dobročinnosťou, ale aj šikovnosťou v podnikaní, sa zrazu nechápavo obzerá vôkol seba. Vraj netuší, o čo s lukratívnymi parcelami vo Veľkom Slavkove išlo. Ani tentoraz zrejme nehodlá občanom logicky vysvetliť podiel svojej viny, tak ako v rade iných nevyjasnených káuz. Záhadná strata pamäti a zatĺkanie faktov mu sotva vrátia dôveru.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #pozemky #Poprad #Andrej Kiska #kauza Veľký Slavkov