Jednoducho fašista

Fakty hovoria jasnou rečou: z daní a odvodov ide ročne na dávky v hmotnej núdzi všetkým poberateľom (teda nielen Rómom) približne 270 miliónov eur, čo je menej ako 1 percento všetkých verejných výdavkov.

20.12.2017 20:00
debata

Podľa aktuálnych informácií ÚPSVR v novembri klesol počet ľudí odkázaných na poberanie sociálnych dávok na 78 076. Napriek tomu na internete kolujú „zaručené“ informácie, aké horibilné sumy berú na dávkach v hmotnej núdzi rómske rodiny.

Toto klamstvo už bolo veľakrát vyvrátené, no napriek tomu sa do verejnej diskusie stále vracia. Politici by mali takéto mýty vyvracať a proti predsudkom bojovať. Niektorí ich však nielenže ďalej šíria, no z nenávisti voči Rómom, cudzincom a sexuálnym menšinám si urobili svoju vlastnú agendu.

Keď poslanec Milan Mazurek z Ľudovej strany Naše Slovensko minulý rok v rádiu vyhlásil, že „Cigáni vyciciavajú náš sociálny systém“, tak jednak klamal a zároveň sa dopustil prečinu hanobenia národa a rasy, za čo mu sudca udelil 5–tisícovú pokutu. Vzhľadom na to, že mu hrozilo 2– až 6–ročné väzenie a strata poslaneckého mandátu, je finančný trest smiešny. Nie je to prvýkrát, čo tento člen výboru pre ľudské práva a národnostné menšiny (!) svojimi skutkami i vyjadreniami potvrdil, že je fašista.

Pokutu ľahko zaplatí, no generálnemu prokurátorovi, ktorý činnosť kotlebovcov momentálne prešetruje, takto sám dodáva argumenty, pre ktoré by ĽS NS mala byť zakázaná. Pretože strana, ktorá sa snaží o odstránenie ústavného demokratického zriadenia, nemá v demokratickom a právnom štáte čo hľadať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálne dávky #ĽSNS #Milan Mazurek