Exorcista na úrade

Pre zdravý vývoj spoločnosti je dôležité, aby mala jasnú predstavu, kde leží pomyselná čiara, za ktorú už nemožno ísť.

11.01.2018 22:00
debata (49)

Najmä po skúsenostiach s bývalými totalitnými režimami je ľahké povedať, že fašizmus a komunizmus sú už za touto hranicou. Lenže čo s tými, ktorí pod pláštikom viery vnášajú do spoločnosti náboženský extrémizmus?

Vieme, kam až dokáže fanatizmus príslušníkov Talibanu, Islamského štátu a im podobných, zájsť. Rady „talibancov“ sa však rozrastajú aj u nás. Kdesi v ústraní si už roky žijú svojím vlastným životom rôzne charizmatické, letničiarske a pentakostálne odnože, ktoré v Spojených štátoch tvoria podhubie tzv. náboženskej pravice.

Do veľkej politiky sa z tohto prostredia u nás prepracoval zatiaľ iba bývalý „evanjelizátor“ B. Škripek, no jeho kolegovia z OľaNO za ním v ničom nezaostávajú.

Nápad zavolať exorcistu na posviacku úradu Žilinského samosprávneho kraja je niečo také absurdné, že človeku zostáva rozum stáť. Je to len ďalším potvrdením, že Obyčajní ľudia so svojím talibanom nepredstavujú žiadnu alternatívu. Z reakcií na sociálnych sieťach je však zrejmé, že nemálo sympatizantov OľaNO je nápadom predsedníčky ŽSK E. Jurinovej nadšených a spolu s majorom Terazkym sa možno pýtajú, že čo si my racionálne zmýšľajúci ľudia predstavujeme „pod takým slovom absurdný“?

Nuž milí talibanci, vyhánači diablov patria do amerických hororov, no nie do politiky.

49 debata chyba
Viac na túto tému: #náboženstvo #katolíci #Branislav Škripek