Kiska na súde: Nič len pravdu

Predstavte si, že kúpite byt od niekoho, kto ho pred vami vlastní len šesť dní. Viete o tom, ale nič si aj tak neoveríte a položíte na stôl peniaze?

26.01.2018 22:00
debata (137)

Prezident Andrej Kiska vraj takto naivne kúpil v roku 1999 pozemok vo Veľkom Slavkove a teraz na súde povedal, že netušil nič nekalé. Pripustil, že vedel o tom, že 6-dňový majiteľ z Lučivnej ho získal od istej firmy Agras.

Viac Kiska nepovedal. Vraj za parcelu dal v prepočte 1¤800 eur, jej skutočná hodnota pritom môže dnes byť milión eur a oveľa menšia nemohla byť ani vtedy. Tiež presviedča, že konal v dobrej viere a že si pozemok všimol v inzeráte v novinách. Prečo ale potom istý Michal Šuliga, Kiskov človek z danej doby, tvrdí, že parcelu mu sprostredkoval cez Agras on?

A prečo Kiska Šuligu nespomína, prečo ho zakrýva? Ide o podnikateľa, ktorý sa poznal aj s ľuďmi z podsvetia. Bol teda Kiska naozaj len náhodný kupec z inzerátu, keď od vydržania Agrasom až k prevodu na Kisku cez známeho podnikateľa ubehlo len 55 dní?

Kiska sa v roku 1999 v Poprade snažil vyšvihnúť. Poznal sa vtedy v regióne s kadekým. Staval budovy pre svoje nebankovky. Osoba z Lučivnej, od ktorej pozemok kupoval, musela byť v tom čase v Poprade známa každému, kto sa čo i len trocha vyznal.

Bol to zjavne biely kôň, osôbka namočená do rôzneho podozrivého biznisu. Podozrivo pôsobí aj Agras, ktorý prebral bývalé štátne majetky. Stačilo si na katastri pozrieť formy nadobudnutia pozemku. V roku 1998 dar a v roku 1999 vydržanie. Išlo o zjavný podvod a je na polícii, aby zistila celú pravdu – kto všetko bol do toho namočený.

© Autorské práva vyhradené

137 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľký Slavkov #Andrej Kiska #kauza Veľký Slavkov