Podnikavci v bielom

Tak sa zdá, že na 137 evidovaných operáciách občanov Spojeného kráľovstva minulý rok zarobil kadekto.

01.02.2018 20:00
debata (12)

Zrejme lekárske osadenstvo košickej kliniky plastickej chirurgie, pochybná sprostredkovateľská agentúra, daňové raje… Tešili sa z toho i zahraniční klienti, keď platili zlomok britskej ceny za takéto úkony z rúčky do rúčky, teda „cash“, a nie, ako to v dnešných civilizovaných krajinách pri samoplatcoch zdravotnej starostlivosti chodí – cez oficiálnu pokladnicu.

Napokon podľa odborníkov je málo pravdepodobné, že by o čudných transakciách pri takom hojnom počte pacientov netušilo čosi aj vedenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura. Takže by mali byť všetci zainteresovaní výsostne spokojní. Omyl, zainteresované je v tom prípade celé schudobnené slovenské zdravotníctvo, našnurovaný štátny rozpočet, a teda aj všetci poctiví daňoví poplatníci.

Lebo páni v bielych či zelených plášťoch sú podozriví z toho, že neodvádzali peniaze tam, kam mali, ale sa asi aj s hromadou ďalších kšeftárov bratsky podelili. Pred dvoma dňami sme sa mohli v novinách dočítať o zázraku. Slovenské zdravotníctvo medziročne poskočilo na európskom rebríčku o desať priečok!

Bez toho, aby to niekto pocítil. Ktovie, či švédski anketári do neuveriteľných plusov započítali aj to, ako si jednoducho dokážu poniektorí pracovníci tohto rezortu privyrobiť, hoci pofidérnym spôsobom. A ako im to vedenie našej druhej najväčšej nemocnice a ministerstva svojím nedostatočným systémom kontroly uľahčuje. Ktovie, koľkých ešte a na akých klinikách máme podobne šikovných a všetkého schopných biznismenov.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #nemocnica