Usvedčil sa sám

Fašistický funklub Marianu Kotlebu si v Banskej Bystrici s jednodňovým oneskorením pripomenul 70. výročie Víťazného februára. Postavili si tribúnku, roztiahli transparenty, so zaťatými päsťami spievali hymnu a trepali hlúposti o tom, ako vedú heroický zápas proti sprisahaniu vnútornej a zahraničnej reakcie. Akurát červenú farbu vymenili za hnedo-zelenú a slovo ľud za národ.

01.03.2018 15:00
debata

Možno by sa to dalo považovať za nepodarený hapening, keby sa to nedialo pod oknami súdnej budovy, keď v nej prebiehalo pojednávanie s poslancom za Kotlebovu ĽS NS.

Milan Mazurek čelí obžalobe z prečinov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, ako aj vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, farbe pleti… Práve to tých xenofóbnych krikľúňov vonku pod priamou taktovkou svojho milovaného vodcu a skrachovaného exžupana dostávalo do varu.

Arogantný Mazurek je známou firmou pravicových extrémistov už roky. Najmä po tom ako „hrdinsky bojoval“ proti skupinke arabských žien s deťmi pred bratislavskou Hlavnou stanicou a po éteri trúsil reči oslavujúce nacistickú ríšu, jej führera a tvrdil, že holokaust, to sú iba rozprávky. Klasický prípad šírenia osvienčimskej lži pre prokuratúru. Toto všetko sa mu prepieklo, a tak si ho užívame v parlamente, médiách a – pokiaľ sa zaskočená polícia stále bude tváriť tak prekvapene ako v pondelok v Bystrici – aj na námestiach.

Rasistický „geroj“ pritom priamo na Špecializovanom trestnom súde podal jasné svedectvo – o sebe, o svojom zmýšľaní, o názoroch svojej strany a sympatizantov. Súdneho znalca napadol pre jeho údajný etnický pôvod… Pojednávanie odročili až na apríl a stíhanému tak poskytli ďalšie dva mesiace na šírenie zloby a nenávisti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Mazurek