Čo za dva roky

Hádky, hašterenia, politické prestrelky, niektoré pochody či prázdne gestá aj prázdne reči.

10.04.2018 20:00
debata (2)

Toto všetko je niekedy nafigu. Ak to trvá nekonečne a nie je to konštruktívne, trpia tým všetci.

Nie každý sa dal strhnúť. Život ide ďalej a krajina potrebuje nové ekonomické impulzy. Slovensko ako parlamentná demokracia má stále relatívne stabilnú vládu, a tá má ešte dva roky na to, aby niečo ukázala. Je čas ísť na to. Formuje sa rozpočet na rok 2019 a začínajú padať návrhy. Diskusia sa nezačína zle, ale k ideálnu to má ešte veľmi ďaleko.

Je teraz dôležité, aby sa všetci upokojili. Ekonómovia zostali ekonómami. Politici zastupovali tú časť obyvateľstva, ktorá si ich zvolila. Bokom dajme všetky prekáračky a osobné záujmy. Podstatné veci sú niekedy niekde celkom inde. V štátnom rozpočte na rok 2019 sa idú deliť peniaze, ktoré môžu opäť udať tón ďalšieho vývoja. Pridať teda dôchodcom, učiteľom, pracujúcim?

Či každému trocha? Alebo ktoré cesty začneme stavať a ktoré odložíme na neskôr? Na všetko toto treba zodpovedné analýzy o dosahoch opatrení na ekonomiku, podnikateľské prostredie, ľudí. Dva roky nie je málo. Ekonomický rast a výber daní otvára možnosti, aké Slovensko dávno nemalo. Bolo by veľkou chybou premárniť toto obdobie a utápať sa v nekonečných protestoch a politikárčení. Je čas na to, aby sa oddelili tí, ktorí iba vykrikujú a podporujú chaos, od tých, ktorí chcú a vedia, čo ľudí naozaj trápi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #sociálny balíček