Morálne nespôsobilý

To, že Donald Trump nie je práve etalónom morálky, je už všeobecne známe. Vyhlásenie bývalého riaditeľa FBI Jamesa Comeyho, že Trump je morálne nespôsobilý vykonávať funkciu prezidenta, preto asi nikoho veľmi neprekvapilo.

16.04.2018 22:00
debata (4)

Po tom všetkom, čo za rok vládnutia vo funkcii prezidenta navyvádzal, by možno stačilo povedať, že Trump nie je spôsobilý zastávať tento post. Svojím pôsobením v úrade totiž systematicky podkopáva autoritu tejto inštitúcie.

Keď sa minulý rok, krátko pred jeho inauguráciou, v médiách objavili prvé správy, že ruské tajné služby na neho zozbierali kompromitujúce materiály, Trump to vtedy odbil tweetom: „Fake news – úplný politický hon na čarodejnice."

Teraz však Comey opakovane tvrdí, že Rusko má na Trumpa kompromitujúce informácie z jeho pobytu v Moskve. Ak to hovorí práve on, treba zbystriť sluch, pretože to nie je konšpirátor šíriaci falošné správy, ale bývalý šéf FBI. A tak je prirodzené, že nad politikom, ktorý rád vyhľadáva spoločnosť žien, sa vznáša tieň pochybností.

Trump nie je prvým sukničkárom v Bielom dome, lenže na rozdiel od svojich predchodcov, ktorým nebolo možné uprieť šarm, so ženami flirtuje a jedným dychom sa o nich vyjadruje ako o kuse mäsa, čo je veľmi nešťastné a vážne to poškodzuje imidž prezidentského úradu. Ak by skutočne ruská strana disponovala spomínanými materiálmi, malo by to na USA devastačné účinky. Celá aféra má však ešte jeden rozmer. Ilúziu si netreba robiť ani o Comeym. Motívom, prečo zverejnil tieto informácie práve teraz, nie je pocit zodpovednosti za osud krajiny, ale snaha podporiť predaj svojej novej knihy, ktorá má šancu stať sa bestsellerom.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump