Kiskov úpadok

Andrej Kiska oznámi ako ďalej v politike.

14.05.2018 20:00
debata (35)

Nech povie čokoľvek, pre značnú časť verejnosti politickú budúcnosť nemá. Mnohí ľudia mu spočiatku slepo verili. Mnohí už teraz vedia, že je všetko inak a u nich si Kiska dôveru nikdy nezíska. Darmo, marketing všetko nezvráti a fakty nepustia. Kto má záujem sledovať nielen Kiskove úsmevy a naučené gestá, ale aj s ním spojené kauzy a fakty, vie, že Kiska je zlý prezident.

V podstate stále koná tak, ako keď manažoval svoj nebankový biznis. Navonok pomáhal ľuďom kupovať na splátky, ale v skutočnosti ak niekto nezaplatil čo i len jednu splátku, mal v zmluvách sankčný mechanizmus, ktorý rádovo navýšil dlžnú sumu. Súdy potvrdili, že to bolo nezákonné, ale celý model bol postavený na tom, že kto by sa už len súdil…

Podobne pri pozemkoch vo Veľkom Slavkove. Kiska kúpil miliónový pozemok v prepočte za 1 800 eur. Biznis išiel cez pochybných ľudí blízkych popradskému podsvetiu a zjavný podvod s pozemkom sa pripravoval tri roky. Cena za pozemok pre Kisku bola zjavne fiktívna, nik by neriskoval kožu pre pár stoviek eur, a tak tu zrejme bola aj snaha krátiť dane. Okrem toho Kiska vedel a poznal ľudí, ktorí boli za podvodom.

To, že Kiska financoval svoju prezidentskú kampaň v roku 2014 cez svoju firmu bez toho, aby jej za to zaplatil, je ďalšia drzosť. Vrchol však je, že štát išiel pri tom ešte obrať aj o DPH a tiež o daň z príjmu. To, že po zverejnení škandálu Kiska namiesto demisie vykrikoval, nech potrestajú toho, kto to vyzradil, je poriadny papalášizmus. A Kiskov úpadok.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #voľby #Andrej Kiska