Paragrafy proti Kiskovi

Pri daňových únikoch Kiskovej firmy KTAG už nejde len o morálku a politiku. V hre sú paragrafy trestného zákona. Keďže Kiska nevie vysvetliť financovanie prezidentskej kampane a ani daňové prešľapy, na rade je polícia. Daniari ešte v októbri 2014 Kiskovu firmu informovali, že si nemôžu dávať do daňových nákladov výdavky za Kiskovu prezentáciu. A to z dôvodu, že za služby nedostali zaplatené.

29.05.2018 22:00
debata (44)

Daniari vtedy riešili apríl 2014, keď si firma neoprávnene nárokovala vratku DPH v sume vyše 146-tisíc eur z nákladov 770-tisíc eur. Napriek upozorneniu ponechala KTAG podobné výdavky v účtovníctve. A to v sume takmer 500-tisíc eur! Celé ďalšie tri roky sa okolo tejto sumičky nič nedialo.

Až po medializácii prípadu na jeseň 2017 firma KTAG odrazu zároveň s daňovou kontrolou opravila spolu 17 daňových priznaní za roky 2013 a 2014. Z 10-ročnej premlčacej lehoty tak ubehli len štyri. To, že firma po medializácii zaradila tesne pred ďalšou daňovou kontrolou spiatočku, však nikoho nezbavuje zodpovednosti. Kto vysvetlí, že firma tri roky napriek varovaniu daniarov nekonala? Či sa niekto spoliehal na to, že vplyvný majiteľ to uhrá na prokuratúre, na ktorej Kiska loboval za svoju firmu, ako sa neskôr ukázalo?

Polícia by nemusela konať, ak by to Kiska vysvetlil. Lenže zjavne nemá čo. Prípad je tak jasný a dotvára obraz o Kiskovi, ktorého pracovnou metódou je zavádzať. Dokazuje to Kiskova nebanková minulosť, pozemkový škandál, financovanie kampane aj daňové podvody. Kiska ku všetkému hovorí ako prefíkaná líška. Podarí sa mu prekrútiť aj paragrafy?

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #daňové podvody #Andrej Kiska #KTAG #Kiskovo financovanie prezidentskej kampane