Chaty, chatky, chatičky

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Veronika Remišová rozhodne patria medzi tie poslankyne, ktoré najčastejšie a najenergickejšie rečnia z parlamentnej tribúny a ešte radšej pred televíznymi kamerami na tlačových konferenciách.

26.07.2018 22:00
debata (16)

Najviac sa vedia rozohniť, keď si za tému vyberú morálku, nedôslednosť vládnych činiteľov, naozajstnú či údajnú nezákonnosť, finančné prechmaty, zatajovanie rozličných skutočností, vrátane vlastníckych vzťahov. Vtedy dokážu z úst chrliť oheň a síru na svojich oponentov.

Čo čert nechcel, práve tieto dve opozičné političky neuviedli v majetkovom priznaní verejných funkcionárov za minulý rok chalupu, respektíve chatu. A to veru nie je ani morálne ani dôsledné či slušné, a už vôbec nie v súlade so zákonom.

Samotná podpredsedníčka Národnej rady svoje nezákonné konanie priznala, no tu neplatí dodatočné prejavenie ľútosti, ako v daňových kauzách firmy pána prezidenta. Zato veľká líderka OĽaNO sa zaťala. Chatku pod Tatrami jej dosiaľ neskolaudovali, tak ju vraj nevlastní. Možno treba ešte kozub okachličkovať…

Príslušný zákon je síce viac-menej bezzubý, no predsa len obom poslankyniam hrozí vysoká pokuta. Pravda, ak im ich kolegovia schvália. Zväčša v takýchto prípadoch bývajú až nadmieru kolegiálni, nezávisle od toho, za ktorý politický tím kopú. Nejeden z nich môže tiež čosi z vlastníctva zatajovať, akurát mu na to teraz nik neprišiel.

O zmene legislatívy týkajúcej sa majetkových priznaní sa vždy začne hovoriť, až keď dajaká špinka vyplýva na povrch, ale po čase sa hladina opäť upokojí. A verejnosť sa akurát dozvie, že na zmene pravidiel, dokonca formou ústavného zákona, húževnato pracuje skupina poslancov a právnych expertov. Lenže dajako strááášne dlho.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #majetkové priznanie verejných činiteľov #Lucia Ďuriš Nicholsonová