Jazdci smrti

Posledný septembrový deň prejde do histórie automobilovej dopravy na Slovensku ako krvavá nedeľa.

01.10.2018 22:00
debata (4)

Na križovatke pri Zlatých Moravciach vodič Peugeotu nedal prednosť škodovke idúcej po hlavnej ceste. Po zrážke jeho spolujazdkyňu previezli do nemocnice, kde zomrela. V Starej Kremničke (okres Žiar nad Hronom) mladý muž autom zrazil dôchodkyňu, ktorá prechádzala cez vozovku. Zraneniam na mieste podľahla. Rovnako tragicky sa skončila aj autonehoda za Malackami…

K najstrašnejšej udalosti však došlo v katastri Dolného Kubína, kde si trojica agresívnych Poliakov na Mercedese, Ferrari a Porsche „pomýlila“ hlavný ťah cez Oravu s testosterónovou autorely. Začali predchádzať kolónu vozidiel v mieste, kde je to zakázané. Po čelnej zrážke zahynul vodič protiidúcej Fabie, jeho manželka a syn utrpeli zranenia. Ako sa ukazuje, títo traja jazdci smrti sa naháňali už na trase z Rajeckých Teplíc cez Žilinu, Strečno a Kraľovany. To ich naša polícia nezaregistrovala?

Koľko naparia tomu z Porsche za zabitie či priam vraždu človeka? Ujde sa niečo aj jeho drzým spolupáchateľom? Za všetkým je arogancia. Arogancia k dodržiavaniu dopravných predpisov a zákonov. Bezohľadnosť voči iným a okolitému svetu. Bezočivý egoizmus. Keď mám na luxusné fáro, som kráľom ciest. Ostatní sa mi practe z dohľadu! Nezavadzajte!

Čo platí na takých grázlov? Vysoká pokuta určite nie. Kto si kdesi v zahraničí po roku spomenie, že im na Slovensku zobrali vodičáky? Podmienečnému trestu sa vysmejú. Tu naozaj pomôže iba basa, no vôbec nie pohodlná, panská. Lebo aj taká sa dá kúpiť. Ale ani to život nevinnému nevráti.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Poliaci #vodič #autonehoda #Orava