NÁZOR: Tak ako, pán doktor?

Nevedno kto radí Andrejovi Dankovi, ale radí mu zle. Ak chcel šéf SNS spáchať mediálnu samovraždu, nemohol si vybrať lepší spôsob. Nie, médiá ho „nezlynčovali“, to on sám si strelil do nohy. Stačilo, aby odpovedal na otázku, ako získal titul JUDr., a mohol mať pokoj.

08.11.2018 22:00
debata (76)

Namiesto jednoduchej odpovede sa však rozhodol, že bude verejnosť viac ako mesiac naťahovať utajovaním svojej rigoróznej práce, čo vyvolávalo oprávnené pochybnosti o tom, či náhodou nie je plagiát.

Ak ju nechcel zverejniť kvôli tomu, že ju novinári „zmanipulujú“ (to sa dá ako?), no pod tlakom okolností ju napokon zverejnil, tak to pôsobí veľmi nedôveryhodne, pretože zatajoval, čo zatajovať nemusel.

Prečo to potom robil? Tým jednoduchším vysvetlením môže byť jeho samoľúbosť a nedostatok politického citu, ktoré už viackrát preukázal.

Ak však z archívu Univerzity Komenského zmizla rigorózna práca s rovnakým názvom a ďalšiu, ktorá sa takisto venuje verejnej správe, utajili, vzniká podozrenie, že tu niečo smrdí. Hoci Danko svoju prácu zverejnil, tieň, ktorý vrhajú tieto dve kauzy, vyvoláva ďalšie špekulácie.

Nie, médiá nekonšpirujú. Médiá iba kladú otázky. Andrej Danko je verejná osoba, a preto musí rátať s tým, že sa o neho budú novinári zaujímať v oveľa väčšom rozsahu než o radového občana.

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #rigorózna práca