Diery v lodi

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko opäť čelí odvolávaniu z funkcie, hlavnou príčinou je vyslovenie nedôvery v súvislosti s jeho skamuflovanou rigoróznou prácou.

21.11.2018 06:00
debata (5)

Opozícia zdôrazňuje, že plagiátorstvo je neprípustné. Danko sám sa tvári statočne, SNS otvorenie schôdze podporuje. SNS jedným dychom svojmu predsedovi pripína perute hérosa, tvrdiac, že neutíchajúci tlak na Danka má paralelu v procesoch s buržoáznymi nacionalistami v 50. rokoch, Béla Bugár apeluje na osobné rozhodnutie. Verejnosť by sa určite potešila, keby už škandál s rigoróznou prácou nahradil nejaký iný, zábavnejší, neobohraný.

Keď je kapitán zlý a deravá loď sa potápa, oprávnene vzniká hnev a túžba prehodiť ho cez palubu. Akurát – diery v palube to nezapláta. Keď sa vynorila kauza pochybnej Dankovej rigoróznej práce, do popredia sa dostala požiadavka zbaviť sa darebáka. Z akejsi príčiny sa hlasy, ktoré zdôrazňujú, že dôležitejšie ako lynčovať kapitána je upchávať diery v plavidle, v tom rámuse strácajú. Ukazujúc prstom na previnilca nahnevanci odvádzajú pozornosť od potreby oveľa zásadnejšej spoločenskej otázky: Ako je možné, že dostať sa k univerzitnému titulu je dnes pre kohokoľvek ľahšie ako dohandlovať sa na trhu s kapustou? Deravá loď sa pre jedného člena na palube menej naozaj potápať neprestane. <pe>

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Andrej Danko #plagiátorstvo #rigorózna práca #SASKA