Posledná možnosť

Predstavitelia strany, podľa ktorej keby sa na istej medzinárodnej konferencii čo i len fyzicky objavil nejaký zástupca Slovenska, znamenalo by to hneď, že Slovensko súhlasí s prerokúvaným materiálom, si očividne nemyslia to isté o materiáloch, ktoré pripravujú oni sami.

02.12.2018 20:00
debata (23)

Podľa ministerstva obrany, ktoré vedie člen SNS Peter Gajdoš, zmluvy o nákupe stíhačiek za viac ako jeden a pol miliardy, ktorými sa jeho úrad v piatok pochválil, boli vlastne len také drafty, v podstate nič, čo by stálo za zmienku. Veď čože je to už dnes nejaký ten podpis.

Peter Pellegrini dostal možnosť ukázať im, že úplne všetko nemôžu. A možno je to jeho úplne posledná možnosť.

No iste, v prvom prípade malo ísť o politiku, tu ide o miliardy. Tam išlo o cudzincov, tu o sakramentské peniaze. Akože to bolo? Cudzie nechceme, svoje…

Ale vážne. Nie je to po prvý raz, čo si Gajdoš a jeho ľudia uzurpovali právo rozhodovať o stámiliónových a ešte väčších sumách z verejných peňazí bez toho, aby bola skontrolovaná správnosť výberu predajcu, podmienok kontraktu a podobne. Tentoraz to spravili tak, že o tom nič netušila vláda, ktorej sú členmi. Minimálne premiér a minister financií.

Možno si v SNS myslia, že takto vyzerá ťah na bránu: zjavne im v poslednom čase ide karta, prečo teda neposunúť vpred biznis, ktorý by inak podliehal verejnej kontrole a odbornému posúdeniu? Nejde o to, či nákup amerických F-16 je, alebo nie je výhodný. Ide o spôsob, akým sa má udiať: manifestácia sily osempercentnej strany, ktorá si dnes myslí, že môže čokoľvek a nemusí sa nikoho pýtať.

Peter Pellegrini dostal možnosť ukázať im, že úplne všetko nemôžu. A možno je to jeho úplne posledná možnosť.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #ministerstvo obrany #stíhačky #Peter Pellegrini #armáda SR #Peter Gajdoš