Chameleón Kiska

Na prvý pohľad to vyznelo ako šľachetné gesto svätého Mikuláša či priam archanjela. Andrej Kiska sa rozhodol, že sa proti verdiktu súdu ohľadom pozemku vo Veľkom Slavkove neodvolá.

07.12.2018 22:00
debata (110)

Dokonca nebude od víťaza sporu vymáhať finančné vyrovnanie za škodu, ktorú utŕžil tým, že sa lukratívna parcela vracia popradskému zubárovi. Mieni sa obrátiť na údajného bieleho koňa, ktorý mu pozemky pod Tatrami predal za podozrivých okolností za 1 800 eur, hoci sa ich cena odhaduje na milión eur.

Za uplynulý rok prezident na adresu Jána Franca toho natáral neúrekom. Vraj o ňom nikdy nepočul, hoci ich mamy spolu vyrastali a Kiskovci chodili do Francovej ordinácie ako na klavír. Označil ho za nedbalého vlastníka, keď sa údajne o parcelu vôbec nestaral. Teraz sa s ním však stretol, „ľudsky mu rozumel“ a iste vraj zopárkrát ako susedia pôjdu spolu na kávičku.

Pánu doktorovi sa najvyšší ústavný činiteľ ospravedlnil za to, že ho do kauzy zatiahol. Aj tu skutočnosť vyzerala celkom inak. Na úrady sa obrátil práve Franc po tom, čo hlava štátu arogantným spôsobom odmietla mimosúdny dohovor. Kiska sa necíti vinný, podľa neho zlyhal kadekto: notársky úrad, štát, zaujatý sudca… On sa stal spolu s Francom iba obeťou právneho absurdistanu.

Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite. Tak sa volala známa filmová dráma, v ktorej nechýbala ani korupcia a talianska mafia. Civilný spor na popradskom súde sa skončil a Kiska by zrejme chcel, aby sa tiež na všetko zabudlo. Trestnoprávne vyšetrovanie NAKA okolo neho však pokračuje. A nielen v tejto pozemkovej kauze. Francova rodina na ňu určite nezabudne. A čo verejnosť, ak bude pokračovať aj politická kariéra dobrého anjela?

© Autorské práva vyhradené

110 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Ján Franc #kauza pozemku vo Veľkom Slavkove