Kiska bez masky

Napriek protestnej petícii centrum Piešťan opäť zaplnili čerti. Podľa iniciatívy laických katolíkov však na kresťanskom Slovensku môžu pochodovať iba anjeli, podľa možnosti dobrí anjeli. Lenže kde ich zohnať stovky, keď jeden, vari ten najznámejší, na tretiu adventnú nedeľu prišiel o svätožiaru?

16.12.2018 22:00
debata (341)

Andrej Kiska sa v televíznej debate priznal, vo Veľkom Slavkove kúpil roku 1999 okrem pozemku s rozlohou 1,2 hektára, ktorý nedávno prehral na súde so zubárom Jánom Francom, ďalších deväť parciel s celkovou rozlohou 0,6 hektára (6 000 m2). Teda vo veľkosti polovice prvoligového futbalového ihriska. Vraj si tam plánoval postaviť rodinný dom (stačilo by to na desať viliek). Pritom údajne nikdy "nedevolopoloval, nekupoval ani nepredával“. Prostredníctvom tej istej skupinky však kúpil pod Tatrami ďalších 12-tisíc m2 „ako investíciu“.

Pred polrokom sa Kiska dušoval, že meno Franc mu nič nehovorí. Napriek tomu, že jeho a zubárova mama spolu vyrastali, Franc má v dome prezidentovho príbuzného prenajatú ambulanciu, kde roky k nemu chodí na vyšetrenia Kiskova rodina.

Včera pred televíznymi kamerami Kiska tiež tvrdil, že keď ho Franc upozornil, že si neprávom prisvojil jeho parcelu, slušne mu odpísal. V skutočnosti mu vynadal, že je nedbalý vlastník a že za posledných desať rokov si pozemok tak či tak vydržal.

Cynicky dodal, že až keď na súd prišla Francova mama, pochopil, že nielen on, ale že v tejto kauze sú až dvaja poškodení. Podľa nehu tu zlyhal notár, kataster, štát, ktorý prirovnal k absurdistanu, len on je nevinný, konal v dobrej viere. Naozaj?

Ak bude raz niekto organizovať v Piešťanoch pochod dobrých anjelov, už vie, čiu masku si môže na maškaráde nasadiť.

© Autorské práva vyhradené

341 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Dobrý anjel #Ján Franc #kauza pozemku vo Veľkom Slavkove