NÁZOR: Zúfalý Kočner

Podnikateľ Marian Kočner vystupoval na verejnosti vždy žoviálne a sebavedomo. Takmer po pol roku, čo strávil vo väzbe, však jeho strhaná tvár signalizuje, že pobyt za väzenskými múrmi mu neprospieva. Napokon, komu aj?

20.12.2018 20:00
kočner Foto: ,
Mariana Kočnera vedú k súdu.
debata (470)

Ak je naozaj pravda, že Marian Kočner zasielal z väzenia motáky, v ktorých žiadal, aby ho dostali z basy von, znamená to, že je zúfalý. Veľmi zúfalý, keď sa odhodlal na čin akoby vystrihnutý z lacnej mexickej telenovely.

Dalo by a očakávať, že človek, ktorý mal kontakty na vysokopostavených politikov, si dokáže poradiť inak. Zjavne nie.

Taký však býva mafiánsky život. Nebol by to prvý prípad, keď ľudia, ktorí vykonávali „špinavú“ robotu, boli v okamihu, keď ich už nepotrebovali, hodení cez palubu. Preto sa Kočner ocitol v base.

Navyše teraz bude za lístočky z väzenia pykať. Aby nemohol ovplyvňovať svedkov, strávi Vianoce a nasledujúce tri mesiace v samotke.

Čím dlhšie bude vo väzení, tým väčší je predpoklad, že začne „spievať“. Človek, ktorý mal v trezore nahrávky z kauzy Gorila, nepochybne toho veľa vie a bude si chcieť zachrániť kožu výmenou za informácie. Zmenková kauza tak môže byť začiatkom konca nielen pre Kočnera, ale aj pre iných, ktorých v pude sebazáchovy stiahne dole so sebou.

© Autorské práva vyhradené

470 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Marian Kočner #Kočnerove zmenky