Škodná

Slovenská národná strana nás prakticky každý deň presviedča o tom, že je takmer úplne neschopná riešiť praktické problémy občanov tohto štátu, no je schopná úplne všetkého, keď ide o peniaze. V podstate to vyzerá na diagnózu.

08.01.2019 08:00
debata (1)

Minister Peter Plavčan musel na sklonku leta pred tromi rokmi odstúpiť kvôli tomu, že z 300-miliónového balíka peňazí sa nič neušlo slovenským vysokým školám ani SAV, zato rozličné pofidérne firmy si prišli na svoje.

Z 33 miliónov eur určených na stimuly pre výskum a vedu na Slovensku teraz od ministerky Martiny Lubyovej opäť dostali aj rôzne čudné firmy. Kým v predchádzajúcom prípade išlo o eurofondy, teraz ide o prostriedky z nášho rozpočtu.

Ministerstvo školstva sa síce tvári, že všetko je v poriadku, no premiér si to zjavne nemyslí. V stredu si ministerku pozval na koberček a dá sa očakávať, že to nebude iba zdvorilostné stretnutie, ale zaznejú na ňom vážne výhrady voči tomu, akým spôsobom ministerstvo nakladá s peniazmi.

Politikom v SNS to možno nedochádza, no ak na úkor seriózneho výskumu budú dostávať dotácie na vedu rôzne pokútne firmy, tak si vlastne všetci kopeme kolektívny hrob, lebo Slovensko bude odsúdené na večné zaostávanie. SNS tak berie ľuďom nádej na lepšiu budúcnosť.

Keď si človek v médiách číta titulky ako napr. „Česká republika zažíva vedeckú žatvu“, a porovná si to so situáciou u nás, tak si uvedomí, že keby niekto z kompetentných u nás bral vedu skutočne vážne, bola by situácia minimálne podobná.

Lenže to by v politike nesmeli byť tí, ktorí berú slovo národ do úst najviac. Pretože tí mu škodia najviac.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #stimuly #SNS #veda a výskum #Martina Lubyová