Veľký zjednotiteľ

Igor Matovič sa stihol pohádať nielen so všetkým politikmi z vládnej koalície, ale skôr či neskôr bol na nože aj s tými z opozičného tábora. Najprv s Richardom Sulíkom a Bélom Bugárom, nasledovne v minulom volebnom období s Alojzom Hlinom a s väčšinou „nezávislých osobností“, ktoré postupne odchádzali z jeho parlamentného klubu.

17.01.2019 22:00
debata (8)

Pravda, dobre vychádzal so všetkými členmi strany Obyčajní ľudia. Však okrem neho boli v nej iba traja, z toho dvaja už preleteli na inú – župnú orbitu. Údajne po kritike prijal do straníckych radov „až“ ďalších deväť ľudí, no pre istotu nevystavili členský preukaz šéfke poslaneckého klubu OĽaNO Veronike Remišovej, lebo medzi nimi to tiež občas iskrí.

Teraz sa však Matovič stavia do roly veľkého zjednotiteľa. Vyzýva troch pravicových kandidátov na prezidenta, aby si ihneď sadli za rokovací stôl. Hoci má byť okrúhly, debatu by mal viesť práve on. S cieľom dohodnúť sa ešte pred prvým kolom na spoločnom nominantovi. V praxi to znamená do 31. januára, keď sa podľa zákona uzatvárajú kandidátky.

Ohlas zatiaľ nepočuť. Podľa všetkého Matovičovi dajú všetci traja košom. Každý z nich sa hlási k inej ideovo-politickej orientácii a argument „leboFico“ či najnovšie „leboŠefčovič“ nie je zrejme tým tmelom, ktorý by ich mal spojiť. Rátajú asi s tým, že sa do druhého kola dostane aspoň jeden z nich.

Navyše, prečo by mali veriť práve večne sa škriepiacemu Matovičovi, ktorý dosiaľ nepriznal vlastnú predvolebnú taktiku. Veď Remišová sa dištancovala od vlastnej nominácie na prezidentskú funkciu iba včera. V OĽaNO hovoria aj o akomsi záhadnom pláne B, no zatiaľ iba strašia, aké peklo čaká Slovensko, ak bude na čelo štátu zvolený kandidát Smeru.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentský kandidát #Igor Matovič