Tatranské viacerčatá

Málokto vie, že náš pán prezident má dvojča. Teda niežeby sa naraz narodili tým istým rodičom, ale pokiaľ ide o kauzu nadobudnutie lukratívneho pozemku vo Veľkom Slavkove. Pravda, zatiaľ s iným rozuzlením, lebo tu asistoval aj súd.

06.02.2019 06:00
debata (9)

Priam totožný prípad 86-ročnej Eleny Repelovej z Popradu vedie k poznaniu, že ten istý podnikateľ a tie isté firmy v tesnej súčinnosti s vplyvnou osobou z tej istej obce vytypovali parcelu s prekrásnym výhľadom na naše veľhory. Začali ju „vydržiavať“ a potom s pomocou toho istého notára ju prepísali na toho istého bieleho koňa, aby sa po niekoľkých dňoch ocitla v rukách kupca, ktorý tiež nespadol len tak z neba, ale záujemcu o pozemok dopredu starostlivo vybrali.

Ktovie, či „nepracovali“ priamo aj na objednávku. Predsa vo výhodnom biznise nič netreba nechať na náhodu. Všetci v tomto na prvý pohľad prapodivnom, ale na slovenské pomery vari nie až takom originálnom reťazci o tom vedeli. Samozrejme, s výnimkou pôvodného vlastníka pôdy. Odkedy popradský zubár Ján Franc prelomil mlčanie, a najmä po tom, čo vyhral občiansky súd s Andrejom Kiskom, začali sa prihlasovať ďalší ľudia. Vraj aj ich okradli obdobným spôsobom. Nuž, vyzerá to na viacerčatá. Na hornom Spiši totiž vyčíňa svojská pozemková mafia…

Je zaujímavé, že o „camorre“ na východnom Slovensku, či dokonca o tej údajnej na Úrade vlády, sa popísali v ostatných mediách celé litánie. Opoziční poslanci o tom viedli vzrušujúce televízne debaty na pokračovanie, dokonca sa organizovali demonštrácie. Iba v súvislosti so „skupinkou“ pod Tatrami mlčia. Akoby absurdným spôsobom tolerovali skrivodlivosť voči tým, ktorí prišli podvodom o svoj majetok. Čím, či skôr kým, to asi je?

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Veľký Slavkov