Vážne poklesky pána prezidenta

V slušnej, demokratickej krajine by vyhlásili voči takej hlave štátu, akou momentálne disponuje Slovensko, impeachment.

20.02.2019 22:00
debata (62)

A nepodarený ústavný činiteľ, aby sa vyhol „trestnému konaniu proti verejnému činiteľovi“, by sa už urýchlene porúčal z úradu. Akurát ten náš pán prezident naďalej vo veľkom moralizuje a chystá sa za hlasných fanfár prestúpiť po skončení svojho funkčného obdobia z Grasalkovičovho paláca do vysokej straníckej politiky.

Národná kriminálna agentúra oficiálne obvinila jedného z bývalých konateľov spoločnosti KTAG z daňového trestného činu viažuceho sa ešte na rok 2014. Bratia Kiskovci nie sú iba spolumajiteľmi tejto firmy, ale vtedy boli aj jej konateľmi. Preto sa dá očakávať, že čoskoro dôjde aj na Jaroslava K., kým Andrej K. sa zatiaľ teší kriminálnej imunite. Nielenže majú podľa všetkého na rováši daňové podvody, ale trúfali si zo ziskov KTAG financovať pred piatimi rokmi predvolebnú kampaň, čo prezident dlhodobo popieral. Namieste je preto otázka, či bola vôbec voľba hlavy štátu v roku 2014 regulárna.

Okrem opakovaného nezákonného krátenia daní z príjmu sa vedie trestné stíhanie, aj pokiaľ ide o kauzu Veľký Slavkov, kde Kiska neoprávnene získal lukratívne parcely popradského zubára prostredníctvom pozemkovej mafie. Namiesto toho, aby ihneď odstúpil, na sociálnej sieti straší: „Vydierať a zastrašiť sa nenechám!“ Nájde sa ešte nejaké slušné politické hnutie, čo Kiskovi po všetkej tej hanbe otvorí náručie, či ho dokonca postaví na svoje čelo? Nie je to vylúčené, lebo, hoci nie sme mafiánsky štát, ako tvrdí terajší prezident, strany a straníkov tu máme riadne čudných.

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #KTAG #kauza Veľký Slavkov