Keď Danko pácha dobro

Keď parlament v polovici decembra prijal zákon o osobitnom odvode pre obchodné reťazce, tak okamžite zazneli hlasy (aj na tomto mieste), že to nie je dobrý nápad, lebo 2,5-percentný odvod z čistého obratu znevýhodní časť podnikateľov a poškodí spotrebiteľov.

21.02.2019 22:00
debata (12)

Zákon je v platnosti necelé dva mesiace a oboje sa potvrdilo. Ceny potravín prudko stúpli (medzimesačne vzrástli o 3 % a medziročne o 1,8 %). Priemerná rodina tak mesačne zaplatí zhruba o 5 eur viac. Obyvatelia Slovenska takéto zdražovanie potravín nezažili viac ako päť rokov! Európska komisia, ktorá dostala podnet od reťazcov, teraz zvažuje, že do konca marca 2019 pozastaví účinnosť právneho paškvilu z dielne SNS.

Nik nehovorí, že štát by poľnohospodárom a potravinárom nemal pomáhať. Lenže spôsob, ktorý si vybrali národniari, je veľmi nešťastný. Nemožno predsa niekoho diskriminovať a ešte si to nechať zaplatiť od občanov.

Ak chcú politici skutočne pomôcť, tak by sa v Bruseli mali snažiť, aby naši farmári dostali rovnaké dotácie ako ich kolegovia zo „starých“ členských krajín, aby sa agrodotácie doma rozdeľovali spravodlivo a predovšetkým, aby sa urýchlene začali sceľovať rozdrobené pozemky.

A v prípade, že Andrej Danko so svojou družinou sa znovu rozhodnú „páchať“ dobro, mali by sme vždy spozornieť.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska komisia #SNS #Andrej Danko #obchodné reťazce #osobitný odvod pre obchodné reťazce